Huisverkopeninfo.nl

Online jouw huis verkopen

Ga je een nieuwe start in het leven maken en hoort daar een nieuwe woning bij? Zorg dan dat je het oude zoveel als mogelijk afgerond achter je kunt laten. Bijvoorbeeld door er alles aan te doen om je oude huis zo snel mogelijk voor de juiste prijs te verkopen. Dit hangt natuurlijk voor een deel van de stand van de markt af. Er is echter ook een heel groot deel dat je zelf als verkopende partij kunt beïnvloeden. Wanneer je je huis vlot kwijt wilt, dan is het belangrijk dat je de volgende zaken in de gaten houdt.

Zorg dat je woning klaar is

Wil je een serieuze kans maken om je woning snel te verkopen? Dan is het belangrijk dat je woning volledig gebruiksklaar is. De nieuwe eigenaar moet er eigenlijk zo min mogelijk aan hoeven doen. Dat betekent dus ook dat je al die klusjes die je jarenlang voor je uit hebt geschoven nu dan toch eindelijk allemaal eens moet doen. Draai alles wat los zat bijvoorbeeld aan. Zorg ook dat alle details zijn afgewerkt. Wanneer je dit verzorgt, dan zal jouw woning een complete indruk maken. Dit zijn allemaal hordes die je vooraf al kunt nemen.

Maak het aantrekkelijk

Ook niet onbelangrijk is de aantrekkelijkheid van je woning. Zorg dus ook altijd dat je woning direct klaar is voor elke bezichtiging. Hier kan je best ver in gaan. Veeg bijvoorbeeld ook de bladeren van het doorgaande pad naast je woning en vraag eventueel of de buurman zijn vuilnisbakken even weg wilt zetten. Al dit soort dingen kunnen net meespelen in de eerste indruk die een potentiële koper van een woning heeft. Zelfs de geur van de woning kan hierin meespelen. Denk daar dus ook aan wanneer je een schoonmaakmiddel gebruikt. Hoe lekkerder het ruikt, hoe beter het is.

Een goede makelaar

Wat ook niet onbelangrijk is, is een goede makelaar die je helpt. Bij voorkeur neem je een makelaar die bij de NVM is aangesloten. Alleen al het feit dat je huis dan bekend zal zijn bij alle bekende online en offline verkooppunten zal je profijt opleveren. Het is tegenwoordig niet meer altijd gebruikelijk dat de makelaar ook de bezichtigingen doet. Je kunt dit bijvoorbeeld ook zelf verzorgen. Dan kan je ook direct net even een beetje extra aanprijzen hoe fijn de woning eigenlijk is. Wel is de makelaar nog altijd belangrijk in andere zaken die van groot belang zijn.

Het onderhandelen

Een onderdeel van het verkoopproces waarbij je bijvoorbeeld nog altijd wel wat hulp kunt gebruiken is de onderhandeling over de prijs. Wanneer de waardebepaling goed is uitgevoerd is het ook vrijwel zeker dat de woning de juiste vraagprijs heeft meegekregen. Een bod dat te ver van jouw vraagprijs af ligt moet je dan dus niet accepteren. Zelfs al is dit verleidelijk omdat je de woning graag wilt verkopen. Laat daarom altijd de makelaar een belangrijke rol in de verkooponderhandelingen spelen. Deze weet namelijk precies waar je wel en niet op in moet gaan als verkopende partij. Dit zorgt dat je eigenlijk niet mis kan grijpen.