Huisverkopeninfo.nl

Jouw huis online verkopen

Wil jij ook jouw huis verkopen? Zorg dan dat jouw huis online gevonden wordt. Op deze website vind je alles wat je moet weten indien je zelf je huis wilt verkopen online, al dan niet met behulp van een makelaar.

Het verkopen van een huis

Heb je een nieuw huis op het oog? Dan zal je in de eerste plaats van je oude woning af moeten zien te raken. Het verkopen van een huis is tegenwoordig een heel ander soort klus dan het vroeger was. Dat komt omdat de markt door de komst van het internet sterk veranderd is. De rol van de makelaar is bijvoorbeeld veranderd. Dat betekent echter niet dat je in zijn geheel geen makelaar meer nodig hebt. Dit is een misvatting die nog weleens leeft onder huisverkopers. Wel zijn er een aantal dingen waar je zelf goed op kunt letten.

Het spel van vraag en aanbod

De huizenverkoop is een echte markt. Dat betekent dat vraag en aanbod een belangrijke rol spelen. Je kunt dus niet zomaar een prijs op je huidige woning plakken en dan maar hopen dat iemand erop toehapt. Het is belangrijk dat deze prijsbepaling zo nauwkeurig mogelijk gebeurt. Niet alleen de actuele waarde van je huis is van belang, ook het bepalen van een goede vraagprijs is noodzakelijk. Daarmee zorg je in ieder geval dat je in een goede uitgangspositie begint aan het verkoopavontuur. Wanneer je het goed hebt aangepakt dan zal je merken dat de verkoopprijs dicht in de buurt blijft.

Maak het verkoopbaar

Presentatie is ook belangrijk bij het verkopen van een huis. Dat komt vooral omdat je vroeger moest concurreren met vergelijkbare woningen in de omgeving in de folder van de makelaar, maar tegenwoordig concurreert met heel Nederland door de opkomst van websites. Wil je een kans maken, dan moet jouw huis er wel enigszins uitspringen. Dat doe je bijvoorbeeld door de juiste foto’s te maken. Ook is het belangrijk dat alles er netjes, maar leefbaar uitziet. Jouw huis moet immers mensen aantrekken. Dit is namelijk de manier waarop je het moet verkopen. Daar moet dus zorg aan besteed worden.

Vergeet de makelaar niet

Zoals gezegd zijn er nog altijd allerlei klussen die beter door de makelaar dan door jou zelf gedaan kunnen worden. Zorg daarom altijd dat je iemand met kennis van zaken in de arm neemt. Zoek bij voorkeur ook een makelaar die net iets flexibeler is dan de anderen. Zo kan je namelijk net iets beter aan de wensen van de potentiële kopers voldoen. Dit kan net dat kleine beetje extra werk zijn dat ervoor zorgt dat jouw huis wel verkocht wordt terwijl de andere koopwoningen in de straat nog even in de verkoop blijven staan.

Blijf onderhoud plegen

Als je huis wat langer in de verkoop blijft staan, verwaarloos het dan niet. Snoei bijvoorbeeld de struiken in de tuin. Let ook op dat de verf op het houtwerk in orde blijft en loop eventueel binnen alle hoekjes nog eens langs met een stofdoek of stofzuiger. Wanneer er dan toch een koper tevoorschijn komt, en dit kan elk moment gebeuren, dan is je woning in ieder geval direct klaar om bezichtigd te worden. Natuurlijk hoef je er niet vanuit te gaan dat je woning zo lang zal blijven staan. De onderhoudswerkzaamheden gaan echter al in vanaf het moment dat je zelf de woning verlaat.